Δείτε ΕΔΩ τις συγχαρητήριες επιστολές προς την ΣΟΝΕ

Ευχετήριες επιστολές προς τη ΣΟΝΕ

Γεράσιμος Νίνος


 


Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε ηλικία 10 ετών (1984) στην τοπική φιλαρμονική των Λιαπάδων Κέρκυρας, με πρώτο δάσκαλο τον Κων/νο Παγκράτη.
Σε ηλικία 12 ετών, και αφού την φιλαρμονική ανέλαβε η αρχιμουσικός Ελένη Μάστορα, άρχισε μαθήματα βιολιού (με την ίδια), και σε ηλικία 15 ετών αποτελούσε τακτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Κερκυραίων.
Στο βιολί συνέχισε αργότερα, με δασκάλους τους  Βραδή Γεώργιο και Αυγουστίνο Κογεβίνα στη ΣΟΔΚ και στο Ωδείον Κέρκυρας αντίστοιχα.


Υπήρξε επίσης μέλος των παρακάτω ορχηστρών:
1)    Μαθητική Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Κερκυραίων (βραχύβια ορχήστρα)
2)    Μαθητική Ορχήστρα Ωδείου Κέρκυρας
3)    Συμφωνική Ορχήστρα Νέων «Τσακάλωφ»


Απέκτησε το πτυχίο Αρμονίας από τον καθηγητή Δημήτριο Δαπέργολα (1994), και το πτυχίο Διεύθυνσης- ενοργάνωσης μπάντας από τον καθηγητή Νικόλαο Κρητικό (1999), διευθύνοντας την «Φιλαρμονική Αγίου Ματθαίου», στο πλαίσιο των τελικών εξετάσεων , παρουσία της εξεταστικής επιτροπής και ενώπιον ακροατηρίου.


Τα έτη 2008 έως και 2010, συνεργάστηκε με την Φιλαρμονική Δήμου Κω, και με τον εξαίρετο αρχιμουσικό της, Πουλιού Αθανάσιο.
Παράλληλα υπήρξε μέλος διαφόρων ορχηστρών παραδοσιακής κ λαϊκής μουσικής.
Παίζει πιάνο, βιολί, τούμπα και κρουστά.


Το 2010 παρακολούθησε το σεμινάριο της WASBE με θέμα την διεύθυνση φιλαρμονικών ορχηστρών, με τον καθηγητή-αρχιμουσικό Dr Bly, και συμμετείχε ως κρουστός, στην συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αρχιμουσικών.
Το 2013 παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων – σεμιναρίων με θέμα τον μουσικό αυτοσχεδιασμό πάνω στην Τζαζ, με καθηγητή τον Χρήστο Κασιόλα.
Από το 2010 συνθέτει μουσικά έργα  και έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Από το 2014, τα περισσότερα έργα του, συμπεριλαμβάνονται σε έντυπη μορφή και ελεύθερα για το κοινό, στο «Αρχείο Μουσικής Κερκυραίων Δημιουργών», που τελεί υπό τη διαχείριση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κέρκυρας.
Από το 2014, αποτελεί μέλος της Concert Band, του Πανεπιστημίου «Μακεδονία».


Έχει γράψει έργα για Ορχήστρα, μπάντα, κουιντέτα, μικρότερα ή μεγαλύτερα ορχηστρικά σύνολα, κονσέρτα κτλ, πολλά εκ των οποίων έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από επαγγελματικά αλλά και ερασιτεχνικά σύνολα.
Επίσης πολλά έργα του έχουν ηχογραφηθεί από τις ορχήστρες των:
Leaonard Gustav Anderson (Οχάιο Αμερικής),  Marcelo Torcato (Βραζιλία), Eduardo Martin Briceno Cruz (Κόστα Ρίκα), Todd M. Martin. Κτλ.


Στις σελίδες:
1)    Free Scores.com
2)    Cantorion
3)    IMSLP/Petrucci Music Library
υπάρχουν σε ελεύθερη pdf μορφή τα περισσότερα έργα του, καθώς και σε διαδικτυακές σελίδες που αναπαράγουν τις παραπάνω.
Από το 1997 είναι μόνιμο στέλεχος του Μουσικού Σώματος του ΓΕΣ.


Από το 2016 αρχίζει η συνεργασία του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος ως Ενορχηστρωτής της ΣΟΝΕ.

Κανονισμός ΣΟΝΕ

Διαβάστε εδώ τον κανονισμό της ΣΟΝΕ