Δείτε ΕΔΩ τις συγχαρητήριες επιστολές προς την ΣΟΝΕ

Ευχετήριες επιστολές προς τη ΣΟΝΕ

Τσαλίκη Κική

Η Κική Τσαλίκη γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1993 στη Θεσσαλονίκη.
 
Η ενασχόλησή της με την μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής προπαιδείας και συμμετέχοντας σε σχολικές χορωδίες. Στα δεκαπέντε της χρόνια, ξεκινά η επαφή της με το θέατρο, όπου υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας του Αριστοτελείου Κολλεγίου και της ομάδας αγγλικού θεάτρου του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών “Passport”. 
 
Η εκπαίδευσή της στη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 17 ετών με την εγγραφή της στο τμήμα σύγχρονου τραγουδιού του ωδείου Καλαμαριάς «Μελωδία» με την Χ. Χατζηαντωνίου. Ένα χρόνο αργότερα, παρακολουθεί μαθήματα πιάνου, με την Μ. Τσαλίκη, καθώς και Ανώτερα Θεωρητικά μαθήματα με την Γ. Καραμιχάλη. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα στη σχολή χορού «Dance Stage» στα τμήματα σύγχρονου χορού και latin-salsa. 
Το 2015, συνεχίζει τις σπουδές της στο χορό με τη Σ. Καπίδου στη σχολή χορού «Ελένη Γουγουτσά», όπου μαθαίνει musical-jazz τεχνική. Σε συνέχεια των φωνητικών της σπουδών, το έτος 2014-15 παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονης φωνητικής τοποθέτησης και τραγουδιού, με την Ε. Σιαμαντά. Τον Ιανουάριο του 2015, ξεκινάει η επαφή της με το κλασικό τραγούδι στη Σχολή Μονωδίας-Μελοδραματικής του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (Σ.Ω.Θ.), τάξη της Κ. Καρατζά (soprano). Από το 2016, συνεχίζει τις σπουδές της στη Μονωδία με την Θ. Μαυρίδου (mezzosoprano). 
 
Τον Αύγουστο του 2015 γίνεται μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) και συμμετέχει ως τραγουδίστρια-σολίστ σε φιλανθρωπικές συναυλίες που πραγματοποιεί η ορχήστρα, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Ευάγγελου Αραμπατζή. 
 
Τον Οκτώβριο του 2015 συμμετέχει ως τραγουδίστρια-ηθοποιός-χορεύτρια  στο jukebox μιούζικαλ «I Have a Dream» μαζί με την Εύη Σιαμαντά, των Άντα Τσεσμελή Edwards και Παναγιώτη Κουντουρά στο θέατρο «Βεργίνα» του Regency Casino Θεσσαλονίκης. To ίδιο διάστημα, ξεκινάει η συνεργασία της με το θέατρο Σοφούλη Θεσσαλονίκης, ως ηθοποιός στην παιδική παράσταση «Ένα Kάστρο Iστορίες», σε κείμενα της Μάγδας Καπριανού και σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα.
 
Τον Μάιο του 2016, συμμετέχει για πρώτη φορά δισκογραφικά στο βιβλίο-cd «Στων Άγιων τα Νερά» (εκδ. Μετρονόμος) και ερμηνεύει «Τα Καρφιά» σε σύνθεση Χ. Γκατζόφλια και στίχους Λ. Αντωνιάδη.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 συμμετέχει στην όπερα «Suor Angelica», που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς σε παραγωγή «Skull of Yorick Productions» και σε συνεργασία με το «Opera Studio» του Δουβλίνου στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος.
Το Νοέμβριο του 2016 συμμετέχει στην παράσταση-συναυλία «Tribute to the Divas – Whitney Houston , Barbra Streisand» που έλαβε χώρα στο «Βασιλικό Θέατρο», σε σκηνοθεσία Άντας Τσεσμελή Edwards, ως μέλος χορωδιακού Gospel επί σκηνής και ως backing vocalist  στις δύο ερμηνεύτριες Εύη Σιαμαντά και Σία Κοσκινά.
Από τον Οκτώβριο του 2016 συμμετέχει στην -όπερα για παιδιά- «Ο κουρέας της Σεβίλλης» της Κάρμεν Ρουγγέρη, ως ηθοποιός - λυρική τραγουδίστρια στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Κανονισμός ΣΟΝΕ

Διαβάστε εδώ τον κανονισμό της ΣΟΝΕ