ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Συμφωνική Ορχήστρα
Νέων Ελλάδος

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΟΝΕ)

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος - ΣΟΝΕ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ), με έδρα την Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε το 2011, με εμπνευστή και ιδρυτή της τον μουσικό Ευάγγελο Αραμπατζή. Απαρτίζεται από το τμήμα της Ορχήστρας και το τμήμα της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της ΣΟΝΕ (με νέα παιδιά - μουσικούς, από όλη την Ελλάδα). Στο ενεργητικό, του πλήθους συναυλιών της, περιλαμβάνονται έως τώρα φιλανθρωπικές συναυλίες, κοινωνικο-πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με αρκετούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.  Έχει εμφανιστεί σε αρκετές πόλεις ανά την Ελλάδα, σε συναυλίες κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αναφέρονται μερικές: Αθήνα, Βόλος, Τρίκαλα, Γιαννιτσά, Σιδηρόκαστρο, Πολύγυρος, Φλώρινα, Βέροια, Δρυμός κ.α.

Πραγματοποίησε για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912 - 2012), την Εναρκτήρια - Επετειακή Συναυλία της Θεσσαλονίκης, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο όπως και σε άλλες πόλεις για τον ίδιο λόγο. Έχει εμφανιστεί επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσ/νίκης, στο Βασιλικό Θέατρο, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στην Αίθουσα Τελετών του ΠΑ.ΜΑΚ., στην Μονή Λαζαριστών, στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσ/νίκης, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο Βελλίδειο, στο θέατρο ‘’ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ’’, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσ/νίκης, στον Λευκό Πύργο (στην τελετή υποδοχής της Αλεξάνδρειου Φλόγας), καθώς και σε άλλους χώρους – θέατρα Πανελλαδικά. Σημαντική υπήρξε και η εμφάνισή της στην κρατική τηλεόραση στην εκπομπή ''Στην Υγειά μας'' - Αθήνα.

Συναυλίες της έχουν τελέσει υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσ/νίκης, του Δήμου Θεσ/νίκης, καθώς και άλλων δημόσιων φορέων που στηρίζουν την ΣΟΝΕ με κάθε τρόπο. Έχει δεχθεί συγχαρητήριες επιστολές από την πολιτειακή, πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας. Έχει τιμηθεί με Έπαινο μουσικής προσφοράς από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, από την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων – ενημερώσεων, η ΣΟΝΕ εμφανίζεται σε πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν οι νέοι μαθητές το έργο της και να ανακαλύψουν έτσι τον μαγικό κόσμο της μουσικής ώστε όλο αυτό το εγχείρημα να οδηγήσει στην μεγαλύτερη συμμετοχή νέων μαθητών, με την μουσική.

Αυτό το οποίο ξεχωρίζει στην ΣΟΝΕ είναι οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών, η ομαδικότητα και η άψογη συνεργασία όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε κάθε εμφάνισή τους. Βασικός της στόχος είναι η εκπαίδευση αλλά και η ανάδειξη νέων μουσικών από όλη την Ελλάδα.